HIL-LOGO-02

Jobba hos oss

Var med och hjälp andra att leva ett helt vanligt liv

Att ha personlig assistans handlar om människovärde och livskvalitet. Att få lov att vara centrum i sitt eget liv och upptäcka att man inte är sin funktionsnedsättning. Att få möjlighet att själv rekrytera och välja sina personliga assistenter. Att dricka ett glas vatten när man är törstig och i övrigt få hjälp med sina grundläggande behov. Att kunna delta i samhällets utbud av aktiviteter. Saker som är självklara för människor utan funktionsnedsättning.

Personlig assistans är den extra hand, fot eller tanke som behövs för att leva ett liv på lika villkor.

Din uppgift som personlig assistent

Din uppgift som personlig assistent är att bistå en person med omfattande funktionsnedsättning och hjälpa till att göra det han eller hon skulle gjort utan funktionsnedsättningen. Det handlar om både vardagssysslor och övriga sysslor. Din arbetsledare är personen som valt dig som sin personliga assistent och din arbetsgivare är HIL. Som personlig assistent arbetar du hos en person och finns vid dennes sida och ger assistans när detta behövs. Exempel på detta kan vara att äta, tvätta sig, klä på sig, kommunicera med andra, studera, hälsa på vänner, ta hand om sina barn eller djur, sköta sitt hem, gå på bio eller teater. Arbetsuppgifterna och arbetets karaktär beror på vem man arbetar hos och hur denna valt att utforma sitt liv.

Gör det omöjliga möjligt

Det är arbetsledaren, eller den han eller hon har utsett, som styr vad du skall göra som personlig assistent. I din roll som assistent är du arbetsledarens förlängda arm, ben eller tanke. Du arbetar med arbetsledaren där han eller hon är. Det kan vara i hemmet, på arbetsplatsen, i skolan eller på daglig verksamhet. Du följer också med på fritidsaktiviteter och på resor. Genom din insats gör du det omöjliga möjligt och hjälper på så sätt en person med funktionsnedsättning att leva sitt liv med kvalitet.